Az ÚT

Nem is tudom mi jelentett nagyobb élményt? Végigjárni? Mesélni róla? Tény, hogy az írással újraélem azokat a napokat.
Visszahúz a szív....

2011. október 16., vasárnap

2011.június 28. kedd

Hosszú napunk lesz, városnézés Burgosban! A táv is 30 felett lesz, a mai cél Tardajos
Köves úton kaptatunk fel a hegytetőre. A hátizsák nélküliek persze elhúznak mellettünk, de mi nem a gyorsaságunkról vagyunk híresek :-) Megismerkedünk két magyar csajjal (anya és lánya) jól esik beszélgetni honfitársakkal.
Nagyon megéhezve érünk Atapuerca-ba, de egy nagyon szimpatikus és vidám pultos lányt találunk a bárban, aki megajándékoz minket egy finom sütivel a kávénk mellé. Hosszú szakasz áll előttünk Burgosig. Lassan haladunk, de azért csak elérjük a nagyvárost.
Botunkat a hátizsákra rögzítve cammogunk és rekord mennyíségű fotót készítünk. Amilyen a formánk a katedrális nincs nyitva, sziesztaidőben érünk a várva várt helyhez. Kellemes pihenés azért a padról a csodálatos katedrális! Sikerül vennünk néhány emléktárgyat az itthoniaknak is. Én a fiamnak vettem egy karkötőt.
Találunk egy hatalmas szupermarketet is bóklászás közben, ahol veszek calvo halkonzervet és bagettet...mi mást :-) és nagy örömünkre ananászos-kókuszos joghurtot is, ami a kisboltokban nincs, pedig mindannyiunk megkedveltük. Megpakolt hátizsákokkal indulunk tovább. A kivezető út sem rövid....
és a látvány sem éppen szemet gyönyörködtető....hát ez a camino!!!!!
Elhaladva Villabilla de Burgos mellett csak szántóföldet és egy épülő autópályát látunk, hosszasan. El nem tudom képzelni, hogy 5 km múlva nyugis zarándokszállást találjunk. Egyszer csak beérünk egy kis faluba, egy biciklis ember már itt közli, hogy a zarándokszállás megtelt. Én elcsodálkozom.....honnan tudhatja???? Tudta. Tényleg nem volt hely....az amúgy igen csak kellemetlen hangulatú szálláson. Szerencsére a következő falu mindössze 1,5 km.  Rabé de las Calzadas kedves kis falu és itt találtuk szerintem a legkényelmesebb szállást. Nekem ez volt a
kedvencem.
kk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése